WordPress -sivusto Gutenbergin avulla

Gutenberg WordPressKirjoitin aiheesta hetkinen sitten. Ainakin ensimmäiset fiilikset Gutenbergin, eli WordPressin uuden sisältöeditorin, käytöstä on ollut sekavaa ja vienyt aikaa. En edelleenkään näe, että se korvaisi kokonaisuudessaan mitään vanhaa hyväksi havaittua, mutta tämänkin kanssa hypättiin syvään päähän.

Tein nyt ensimmäisen projektin, jossa pulttasin yhteen meidän ACF-logiikan ja Gutenbergin editorin.

Lopputulos tuntuu ainakin tällä hetkellä kohtalaisen selkeältä. Irrotin Gutenbergin vain artikkeleiden hallintaan ja rakensin uudelleenkäytettävät tyylitiedostot, joiden avulla voimme käytännössä ottaa Gutenbergin melko helposti käyttöön ihan missä tahansa jo aikaisemmin tekemässämme projektissa.

Toteutus nojaa muilta osin edelleen Advanced Custom Fields -lisäosaan, jonka avulla hoidetaan sivuston asettelut ja toiminnallisuudet.

Yllättävän erilainen

Onhan tuo Gutenbergin hyödyntäminen noin kokonaisuutena kuitenkin itselleni melko vieras logiikka. Mutta ajattelin silti kokeilla sitä myös muutamassa muussa kohta alkavassa projektissa. Annetaan siis mahdollisuus, mutta ei yritetä työntää neliötä pyöreään reikään.

Haluaisitko kuulla toteutuksesta ja huomioista lisää, tai nähdä minkälainen toteutus on kyseessä?

Ota yhteyttä!

Saamme tuosta julkisen referenssin toivottavasti vielä jossain kohtaa tätä vuotta.
Janne Gylling

Creative/PartnerSinua voisi myös kiinnostaa nämä sisällöt