Synnytyksen avustaja
Kun ajatus oman yrityksen perustamisesta heräsi reilu vuosi sitten, olin jälleen siinä tilanteessa jossa mietin, että mitä oikeasti haluan tehdä elämässä. Ajatus siitä, että tekee vain hyvien tyyppien kanssa kivoja projekteja, jäi oikeastaan kaiken sen pohdinnan jälkeen kantavaksi teemaksi. Kun vielä yhtiökumppaniksikin löytyi henkilö, jolla on selkeästi samanlainen ajatusmalli, oli paketti käytännössä valmis.

Moretag Oy:n puolikas

Aika moni kysyy ensimmäisellä tapaamisella klassisen kysymyksen: ”Niin mitä te siis teette?”. Olen osaltani yrittänyt miettiä tuohon järkevää vastausta, jonka jokainen ymmärtäisi. Ehkä se suurin ongelma on, että teen tällä hetkellä kaikkea sitä jota olen tehnyt viimeiset kaksikymmentä vuotta. Osa asiakkaista kaipaa apua markkinointiviestinnässä, osalla on käynnissä verkkopalveluiden uudistaminen, osa haluaa kehittää uudenlaisia palveluita ja osa kaipaa vain apua visuaalisessa suunnittelussa. Sen lisäksi käyn kouluttamassa ja puhumassa niin asiakaskokemuksen, käyttöliittymäsuunnittelun, palvelumuotoilun kuin markkinointiviestinnän eri teemoista.

Ehkä kuitenkin se yleisin syy miksi minuun on viimeisen vuoden aikana otettu yhteyttä, on se hetki kun organisaatio on aloittamassa jonkin uuden luomista. On kyseessä sitten jokin digitaalinen palvelukokonaisuus, tuotteistus tai konsepti, minua on pyydetty ulkopuolisena konsulttina paikalle.

Ulkopuolinen käsipari

Yhä useammassa hankkeessa toimin ulkopuolisena käsiparina, joka repii tietoa organisaatiosta ja asiakkaista esille, jotta hankkeessa voidaan tehdä parempia päätöksiä. Asiakaskokemus, käyttäjäkeskeinen suunnittelu, sidosryhmien sitouttaminen ja nopeiden prototyyppien luominen vie ison osan ajastani. Tavoitteena on luoda ympäristö jossa jokaisella on oikeus ja mahdollisuus ehdottaa, mutta jossa päätöksiä ei tehdä minusta tuntuu -logiikalla.

Olen tietyllä tavalla synnytyksen avustaja, joka pitää huolen siitä, että maailmaan tulee terve yksilö. Ja kun pääpaino on asiakkaan kannalta hyvässä lopputuloksessa, pyrin tekemään kaikkeni sen eteen että lopputulos on elinvoimainen, erottuva ja pitkäikäinen.

Pääset minusta eroon

Myönnän että kyllästyn nopeasti. Siksi olen yleensä mukana joitakin viikkoja tai kuukausia, enkä vuosia. Autan alkuun, pidän huolen että suunta on selkeä, mutta osaan myös irroittaa ajoissa. En etsi pitkiä asiakkuuksia jotka kestävät vuosikymmeniä. Innostun nopeasti, mutta kaipaan arkeeni jatkuvasti uudenlaisia haasteita. Se ehkä erottaakin minut monesta muusta. Olen konsultti joka tekee itsestään tarpeettoman.

Varmasti moni, joka on tehnyt kanssani töitä, tunnistaa tuon pakottavan tarpeen uusien asioiden etsimiseen. Ehkä pieni osa minusta pelkää sammaloitumista niin paljon, että tuo jatkuva liike on suorastaan pakollista. Ne jotka eivät minua tunne, voivat kokea tuon jatkuvan säntäilyn paikasta toiseen jopa outona. Niin tai näin, peruslupaus on aina se, että teen itsestäni jollakin aikavälillä tarpeettoman juuri sinun hankkeellesi, enkä tule oven taakse myymään väkisin seuraavaa projektia.

Ai niin, mistäkö se Moretag -nimi tulee? Sana TAG voi tarkoittaa niin montaa asiaa. On kyse sitten graffititaiteen merkistä, sisällön avainsanasta, hintalapusta tai saksankielen päivästä, uskon että enemmän on parempi. Enemmän omaa sisältöä, enemmän päiviä joilla on merkitystä ja enemmän toimenpiteitä jotka jättävät muistijälkiä.

 


Tätä kirjoittaessa soi: Apulanta – Valot pimeyksien reunoilla

Älä usko lauluihin, ne tekee susta haaveilijan
Ne voi saada sut kaivelemaan asioita,
Joilta mielesi koittaa sua suojella
Niil on taipumus sotkee kaikki ajatukset ja jättää kaaokseen
Lähde: Apulanta.fi
Janne Gylling

Creative/PartnerSinua voisi myös kiinnostaa nämä sisällöt