Sopiva yritysvideon mitta on 7 minuuttia
Me kaikki hoemme kuin ylimaallista totuutta, että ihmiset jaksavat juuri ja juuri katsoa pariminuuttisen videon. No ei sitä tietenkään kiistäminenkään käy, keskittymiskykymme on huono ja lähtökohtaisesti lyhyen videon mahdollisuudet tulla katsotuksi ovat pitkää paremmat. Mutta se ei ole sääntö. Eikä edes koko totuus.

The Other Danish Guy on parin suomalaishepun perustama bokseriverkkokauppa ja koko brändi on paitsi tyylikäs, viihdyttävä myös houkutteleva – jopa naiselle. Allekirjoittanut istuu tälläkin hetkellä The Other Danish Girlit jalassa. Mutta parasta yrityksessä ei ole suinkaan heidän bokserinsa vaan seitsemän minuutin mittainen brändivideo. Nyt jos jollain on vielä se näkemättä, niin se kannattaa katsoa tässä kohtaa: The Other Danish Guy

Tämä video on täydellinen osoitus siitä, että sisältö ratkaisee aina. Jos sisältö vaatii seitsemän minuuttia, se ottaa seitsemän minuuttia ja kun se on timanttia, se ei ole liian pitkä.

Tilaisin parin minuutin mittaisen yritysesittelyn

Miksi meillä on sitten noin yksi TODG:n tyylinen brändivideo ja satakunta videota, joita ei lyhyestä mitastaan huolimatta viitsisi katsoa kokonaan? Epäilemättä siksi, että valtaosalla yrityksistä ei ole noin originaalia syntytarinaa.

Mutta kun kyse ei ole pelkästään siitä, onko yritysidea syntynyt saunanlauteilla ja ruispellossa kieriskellen, vaan enemmänkin siitä mille yrityksen sydän tosiasiassa sykkii. Jos sitä ei tiedä, eikä osaa sanoiksi laittaa, videon mitalla on yhtä vähän väliä kuin sillä kuuluisalla koolla.

Monesti markkinointia tehdään ihan puhtaasti takalisto puunlatvaa kohden. On tarve tehdä video sen sijaan, että olisi tarve kertoa tarina. On tarve tehdä nettisivut sen sijaan, että olisi tarve palvella asiakkaita. On tarve tehdä FB-mainontaa sen sijaan, että olisi palava halu tarjota yleisölle mielenkiintoista ja viihdyttävää sisältöä. Ja kaiken tämän seassa unohtuu vielä se kaikkein tärkein: miksi koko yritys on olemassa.

Valtaosalle yrityksiä on kuitenkin löydettävissä se oman olemassaolon kiehtova ja kiinnostava ydin. Kun se on löydetty, voidaan siirtyä murehtimaan yritysvideon oikeaoppista kestoa.

Ettei nyt ihan ylistämiseksi mene

Vähän annan kyllä myös nuhteita sille toiselle tanskalaiselle. Heidän yrityshistorian parasta brändivideotaan on katsottu yhteensä rapiat 2200 kertaa (joista minun osuuteni on vähintään 20).

Luku on niin järjetön, että olen lähes sanaton. Joko Masa ja Tommi eivät itsekään hoksaa, millaisen mestariteoksen päällä heidän hyvin bokseroidut takamuksensa istuvat tai sitten jakelussa ollaan oltu suomalaiseen tapaan turhankin vaatimattomia. Ei siis riitä, että video on timanttia, se täytyy myös saattaa ihmisten nähtäville. Tehokkaammin.

Montako minuuttia teidän yritysvideonne kestää? Ja moniko sen on nähnyt?
Elisa Heikura

KoodarikuiskaajaSinua voisi myös kiinnostaa nämä sisällöt