Paikalla, mutta ei läsnä
Meillä ei ole tällä hetkellä toimistoa. Siis sellaista oman kodin ulkopuolella olevaa paikkaa johon mennään tekemään töitä. Itse teen kotona sen mitä pystyn, ellen ole Helsingin suunnalla käymässä ja Elisa tekee omassa kodissaan lähes kaiken sen ajan mitä hän ei ole asiakkailla.

Olen miettinyt meidän osalta etätyötä, läsnätyötä ja työaikoja. Olemme käytännössä aina etätöissä. Seuraamme projekteihin käytettyä aikaa, mutta varsinaista työajan seurantaa ei periaatteessa ole.

Mitä ihmeellistä etätyössä sitten on? Olemme rakentaneet heti alusta lähtien koko ympäristömme siten, että työnteko onnistuu mistä tahansa paikasta. Office 365 mahdollistaa pääsyn kaikkiin dokumentteihin pilvestä. Käytännössä kaikki tärkeä tieto on jaettu yhteisiin työtiloihin, joita molemmat voivat päivittää ja muokata.

Läsnätyön harha

Uskon, että työelämässä on harhainen kuva siitä, että paikalla oleminen tarkoittaisi tuottavuutta ja läsnäoloa. Se, että joku raahautuu toimistolle istumaan, ei todellakaan ole tae siitä että hän on aidoisti tuottava, innostunut ja saa aikaan asioita.

Siksi me emme erottele etätyötä ja läsnätyötä. On vain työtä jota tehdään siellä missä parhaaksi näemme. Skype, puhelin ja Slack auttavat pitämään kommunikaation riittävänä. Meillä ei ole mitään tarvetta vahtia toisiamme tai kumppaneitamme hankkeissa, vaatimalla että joku istuisi tietyllä penkillä tiettyinä päivinä. Meillä luotetaan jokaiseen henkilöön jonka kanssa teemme työtä. Luottamus annetaan jokaiselle, eli sitä ei tarvitse erikseen ansaita.

Jonkinlainen toimisto

Itselläni on herännyt viimeisen parin kuukauden aikana halu hommata toimisto johon voisi mennä. Välillä kaipaan tilaa jossa voisi tehdä töitä ilman että ympärillä on liian monta kotiasiaa häiritsemässä. Kierrän paljon kahviloissa ja co-working tiloissa, mutta haluaisin myös paikan johon voi levittää kaikki tavaransa ja jättää ne siihen yön yli.

Ajatus toimitilasta tuntuu vapauttavalta. Tieto siitä että on paikka johon mennä silloin kun haluaa ja kun sitä kaipaa, tuo tietynlaista vapauden tuntua. Silti, olisi todella vaikea kuvitella tilannetta jossa olisi pakko mennä joka arkipäivä samaan paikkaan suorittamaan työtehtäviä.

Linnojen rakentamista

Miksi yritykset rakentavat valtavia toimitiloja, parkkihalleja ja satoja neuvotteluhuoneita. Onko asiantuntijaorganisaatioiden oikeasti pakko olla samassa tilassa kello kahdeksan ja kuudentoista välillä? Miksi me ajattelemme, että tuottavuus ja luovuus kukkii vain kun ympäröimme itsemme Iskun sähköpöydillä ja tekopalmuilla.

Yllättävän moni neukkari näyttää siltä, että sinne menevät elefantit kuolemaan.

Pyrimme olevaan innovatiivisia tiloissa, joissa leijuu edelleen 80-luvun tunnelma. Täyspuiset ja tummanpuhuvat neukkaripoydät kannattelevat eilisiä sämpylöitä ja niiden kansiin on piirtynyt tuhansien vesilasien renkaat. Koita siinä sitten olla idearikas ja luova.

Uusi lähestyminen

Kaipaatko jotain uutta palavereihin ja niiden tiloihin? Oletko rakentamassa jotakin täysin uutta liiketoimintaa ja pyrit saamaan ihmisistä enemmän irti? Meillä olisi teille muutama ajatus, miten voisimme yhdessä rakentaa parempia kohtaamisia, uudenlaisissa ympäristöissä.

Uskallatko ottaa riskin?
Janne Gylling

Creative/PartnerSinua voisi myös kiinnostaa nämä sisällöt