Osakeyhtiön ensimmäinen vuosi
Tässä kohtaa aika moni kirjoittelee ennustuksia tulevalle vuodelle, mutta itse koitan kynäillä jonkinlaista historiakatsausta menneeseen vuoteen, joka on ollut osakeyhtiömme ensimmäinen kokonainen tilikausi. Itsessään Moretag aloitti toimintansa toki aikaisemmin, kun laskutin kevytyrittäjänä ensimmäisen reilun puoli vuotta. Sitten Moresta tuli virallinen osakeyhtiö ja lopulta mukaan tuli myös Elisa.

Moretag Oy – vuosi 2017 lyhyesti

Vuotta on helppo seurata laskutuksen kautta. Sen lisäksi palautin muistiin meidän myynti/ennuste-excelin, jonka avulla pyöritämme Office 365:ssa yllättävän montaa asiaa liittyen taloushallintoon.

Alkuvuosi käynnistyi melko rivakasti, kun jo 2016 syksyllä aloitetut i2 ja Sininen Meteoriitti jatkuivat edelleen. i2:n kautta tehtiin mm. Särkänniemeä, Enstoa, Kaukokiitoa ja muutamaa muuta isoa, joita emme saa tunnustaa. Meteoriitin kanssa tehtiin vielä koko kevät heidän markkinointia ja tapahtumia. Keväällä vietettiin myös aikaa Qvion kanssa kuvauksissa, joissa Jarmo Katila tallensi jälleen loistavia ruutuja Brunon tiloissa. Ennen kesää saatiin myös 5 tähden asiakaskokemus -kirja painosta pihalle ja Sanin sekä Pertun kanssa juostiinkin syksyllä sen tiimoilta puhumassa useammassa paikassa.

[Itsehän hyppäsin kelkkaan asianmukaisesti aprillipäivänä ja ennen kesää paketoin vanhoja projekteja sekä aloittelin uusia. Huomaa muuten, että jonkun verran on tullut vietettyä Jannen kanssa aikaa, kun olen saanut ujutettua hänen sanavarastoonsa muutamia erityisen hyviä yksilöitä, kuten ”rivakasti”.😅 – Elisa]

Keväällä listoilla keikkui myös mm. Aucor, Tredea, Unfair ja Sovelto. Näiden lisäksi Janne osallistui Keventäjät-hankkeeseen maaliskuusta lähtien. Pidimme heinäkuun palkallista kesälomaa ja syksyllä teimme hommia mm. BLC:n ja Friendzonen kanssa. Näiden lisäksi syksyllä alkoi yhteistyö Milestonen ja Tapauksen kanssa, jotka molemmat jatkuvat edelleen. Pienempiä hankkeita on käynnistelty myös Pakettikaupan ja Netboxin kanssa. Autettiin Suomen Mielenterveysseuraa Tukinetin projektissa. Kuvattiin ja piirrettiin Pakeneman kuvioita. Tehtiin yhtenä julkisena referenssinä Ceonille saitti päivässä. Nextmile ja Miledrive sai ympärilleen konseptia ja visuaalisuutta. Tehtiin useampi projekti ilman että raha edes vaihtoi omistajaa, mutta niistä tuli hyvä mieli.

[”Pidimme heinäkuun kesälomaa” on ehkä vähän optimistisesti sanottu. Itse puuhasin ainakin neljää projektia myös heinäkuussa samalla, kun purin muuttolaatikoita ja opettelin uusia reittejä rautatieasemalle Helsingissä. Ensi kesänä yritän pitää kesälomastani hieman lujempaa kiinni. Vaikka eipä sillä, kun projektit ja asiakkaat ovat ihania, on loma vähän hähmäinen käsite muutenkin. – Elisa]

Puitteita ja kuvioita

Ollaan istuttu kymmenissä palavereissa, joissa on rakennettu meidän ympärille verkostoa. Kun ymmärrettiin, ettei kaikkea todellakaan tarvitse osata ja tehdä itse, on tajuttu etsiä samanhenkisiä kumppaneita meidän kaveriksi. Käytiin myös inspiroitumassa Nordic Business Forumissa, jossa hommattiin jo liput myös tämän vuoden tapahtumaan.

Enemmän kuin kymmenen kertaa on kysytty, ollaanko Elisan kanssa aviopari. Ei olla. Nähtävästi nalkuttaa voi myös yhtiökumppanille.

[😘 – Elisa]

Loppuvuoden aikana uusina tuli vielä mm. Business Tampere ja UnSeen sekä muutama muu, jonka nimeä ei saa ääneen kertoa. Eli kaikkiaan vuosi on ollut kiireinen, työntäyteinen ja palkitseva. Se toisaalta heijastuu myös tälle vuodelle ja vuosi 2018 näyttää jo tässä vaiheessa todella hyvältä. Ilmassa on muutama kirjaprojekti, tuotteistuksia, koulutuskokonaisuuksia ja paljon uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.

Ai niin ja toimisto löytyy Tampereen Crazy Townista sekä Helsingissä meillä on muutama paikka, joita voimme käyttää istumiseen, printtaamiseen ja inspiroitumiseen. Iltapäiviä, joita ei koskaan ollutkaan, on ehkä mahdollisesti ollut useampi ja tänä vuonna voi olla vielä monta uutta lisää. Blogiin tuli yli kolmekymmentä kirjoitusta ja seuraajamäärät ovat Twitterissä ja Instagramissa jatkaneet nousuaan.

[Slack-ryhmien määrä jatkaa tasaista lisääntymistään ja muutenkin aikataulun-, projektin- ja ajanhallinnan taidot vahvistuvat sitä mukaa, kun tulee uusia juttuja tontille kasvatettavaksi. Tämä kasvu tuntuu hyvältä. Oikealta. Omalta. – Elisa]

Joulukuussa laitoimme Kulkureiden toimintaan rahaa, jonka avulla he hankkivat kodittomille koirille koppeja. Tästä tuli todella hyvä mieli.

Ensimmäinen vuosi on siis ollut vähintäänkin onnistunut. Kiitos siitä kuuluu jokaiselle asiakkaalle. Olette uskoneet, että myös kahden hengen tiimi voi saada aikaan isojan muutoksia. Me kiitämme nöyrästi tästä luottamuksesta ja lupaamme edelleen tehdä töitä sen eteen, että pärjäätte myös jatkossa ilman meitä.

Hallituksen puheenjohtajan roolissa,

Janne

[PS. Kiitän myös armasta yhtiökumppaniani erinomaisesta vuodesta. #parasta-kanavalla on ollut sellainen meno ja meininki, että kuka olisi uskonut? Pitäiskö mun #muuten pitää sulle kohta kehityskeskustelu?🤔- Elisa, teknisesti ottaen toimitusjohtaja]
Janne Gylling

Creative/PartnerSinua voisi myös kiinnostaa nämä sisällöt