Mitä, jos vaan kysyisit?
Lähtökohtaisesti olemme taipuvaisia ajattelemaan, että se ei ole mitenkään mahdollista. Tai ainakin se on todella työlästä ja vaikeaa. Riski saada turpaan on suuri. Joten pitäkää tunkkinne! Mikä se? No ihan melkein mikä tahansa.

Kyllästymiseen asti mainittu ja siteerattu Nordic Business Forum alkoi tänä(kin?) vuonna perustajien puheenvuorolla. Hans-Peter Siefen kertoi ehkäpä kaikille jo tutun tarinan, kuinka NBF aloitettiin Jyväskylässä ja kuinka jo heti toiseen tapahtumaan päätettiin kutsua Al Gore.

Tehtävä tuntui käytännössä täysin mahdottomalta. Kuinka tapahtumaan, joka on järjestetty kerran 700 kuulijalle, saataisiin paikalle joku niinkin kiireinen ja merkittävä puhuja, kuin Al Gore. Mutta kas, miehet kysyivät, Gore tuli. Siitä se sitten lähti.

Harhainen perspektiivi

Minä olen meillä se, joka steppailee puhelimen kanssa ja epäröi. Minä olen se, joka ajattelee, että ”ei hän KUITENKAAN tule/vastaa/suostu”. Janne on se, joka sanoo minulle kerta toisensa jälkeen, että mitä jos vaan kysyisit.

Joka kerta tottelen ja arvatkaa mitä – joka kerta olen saanut älyttömän hyvän vastauksen. Koskaan en ole saanut luuria korvaan. Koskaan kukaan ei ole sanonut suoralta kädeltä, ettei tosiaan tule/kerro/suostu. Joskus eivät aikataulut sovi ja toisinaan ei ole juuri kyseiseen asiaan annettavaa. Mutta joka kerta minulle on sanottu, että olipa kiva, kun kysyit.

Olipa kiva, kun kysyit!

Me kuvittelemme, että tärkeitä ihmisiä ei kiinnosta ja he eivät ehdi. Kun tosiasiassa heitä hyvin usein kiinnostaa ja yllättävän usein he myös ehtivät. Eikä tarvitse, kuin kysyä.

Seuraavaan Iltapäivään, jota ei koskaan ollut tulee puhuja, jonka en koskaan uskonut ehtivän tai tulevan. Mutta tällä kertaa kysyin ihan ilman Jannen komentelua. Lo and behold, hän kiitti kutsusta ja sanoi tulevansa mielellään!

Minä rohkenin kysyä, rohkene sinä ilmoittautua. Marraskuun osallistujakuntaa nimittäin rakennetaan juuri nyt.
Elisa Heikura

KoodarikuiskaajaSinua voisi myös kiinnostaa nämä sisällöt