Hyvät, pahat ja Gutenberg

Gutenberg WordPressVarmaan loppuvuoden puhutuin uudistus WordPress-maailmassa on Gutenbergin tuleminen. Tämä sisällönhallintaan suunnattu uudistus ei silti ole herättänyt ihan valtavaa hehkutusta välttämättä devaajien keskuudessa. Enkä itse myöskään suunnittelijana ole vielä kovinkaan vakuuttunut.

Älä yritä korjata jotain sellaista, joka ei ole rikki.

Gutenberg yrittää nyt ratkoa sisällönhallinnassa sellaisia asioita, jotka meidän omissa hankkeissa ei ole koskaan ollut ongelma. Kun hyödynnämme Moretag Flexbox -logiikkaa kaikissa sivustoissa, on sisällönhallinta helppoa ja sisällön asettelu on selkeää. Gutenberg yrittää ratkoa erilaisten sisältöelementtien käyttöä perinteisen sisältöeditorin kautta, joka yllättävän monessa tapauksessa tekee hallinnasta vaikeaa, sekavaa ja epäkäytännöllistä.

Prove me wrong.

Aika näyttää, miten Gutenberg tulee korvaamaan vaikkapa yleisesti käytettyä Advanced Custom Fields -logiikkaa. Oma veikkaus on, että todellinen siirtymäaika monessa tapauksessa on muutama vuosi, kunnes kaikki yleisimmät lisäosat ovat päivittyneet sillä tavalla, että Gutenbergilla voisi aidosti korvata haastavampia (eli yleisiä) sisällönsyötön tarpeita.

Lue myös
Janne Gylling

Creative/PartnerSinua voisi myös kiinnostaa nämä sisällöt