Anna sija sattumalle
Tiedättekö sen tunteen, kun lukee, näkee tai kuulee jotakin ja koko kehoa alkaa hennosti kihelmöidä? Kun tuntee että tämä on hyvä?

Astelin toissaviikolla sisään tilaan, jossa on määrä järjestää perjantaina 22.9. ensimmäinen Iltapäivä, jota ei koskaan ollut. Kihelmöinti oli konkreettisesti kouriintuntuva. Tiesin, että olin oikeassa paikassa.

Kerroin omistajalle, mikä tapahtumamme idea on ja hänen silmänsä syttyivät.

Mystisen murteellisella englanninkielellä hän kertoi, kuinka heidän tilansa on syypää ainakin kahdeksaan avioliittoon. ”It takes time, courage and serendipity. You need to push yourself from the normal route”, hän totesi äänessään varmuutta, jonka tuo mukanaan vain ikä ja tuhat elämänkokemusta.

Ja kuinka oikeassa hän onkaan

Olipa kyse rakkaudesta, liiketoiminnasta tai yhteiskunnan kehittämisestä, sattumanvaraisuus on välttämätöntä. Kehitystä, innovaatioita, oivalluksia tai suhteita ei voi pelkästään suunnitella, osa tapahtuu väistämättä sattumalta.

Kaikki sattuma suorastaan vaatii alttiiksi asettautumista. Mitä enemmän sattumia, sitä enemmän sattuu ja tapahtuu.

Siksi haastan sinut, kiireinen ihminen, edes kerran ja luvan kanssa antamaan aikaa kaikkein tärkeimmälle eli uuden löytämiselle. Serendipiteetille. Anna sattumalle kaksi tuntia aikaa elämästäsi ja katso, mitä siitä seuraa.

Tule iltapäivään, jota ei koskaan ollut  >

PS. Pakko tähän loppuun vähän päivitellä. Yhtäkkiä tajusin, miten tyypillisen suomalaista on se, että ”sattua” on sekä happen että hurt. Tietysti. Aina, kun yrittää, jotain sattuu. Voisiko kielemme olla enää yhtään pessimistisempi? Noh, meidän tapahtumassamme keneenkään ei satu, mutta kaikkia kihelmöi.
Elisa Heikura

KoodarikuiskaajaSinua voisi myös kiinnostaa nämä sisällöt