Sinun ideasi ei ole sinun ideasi




Jokainen, joka ottaa tutisevia ensiharppauksia asiantuntijabloggaamisen maailmassa, törmää jossain kohtaa väistämättä intertekstuaalis-eksistentialistiseen kriisiin: mitä, jos minun ideani ei olekaan minun ideani? Entä, jos joku muu on jo kirjoittanut tämän ja minä olen vain unohtanut lukeneeni sen ja kirjoitan sen nyt omana ajatuksenani?

Pelko pois, olet oikeassa!

Käytännössä lähes kaikki on jo ajateltu tai vähintäänkin sanottu. On täysin mahdotonta välttyä uudelleenkäyttämästä toisten ajatuksia ja lauseita. Siksi vanha kunnon mainosmaailman sanonta kuuluukin, että amatöörit lainaa ja parhaat varastaa.

Me emme elä kulttuurisessa tyhjiössä, vaan kaikki tekstit ovat joka tapauksessa synteesi kaikesta siitä, mitä olemme nähneet, kokeneet ja lukeneet. Tämä on pelkästään hyvä asia, sillä tyhjiössä syntyy harvoin mitään kovin erikoista.

Yhdistele antaumuksella, tarjoile persoonallisesti

Kun on hyväksynyt sen tosiasian, että kaikki on jo ajateltu, sanottu ja varmaan tehtykin, voi teksteihin suhtautua enemmänkin uutena yhdistelmänä vanhoista asioista. Tämä kokonaisuus, jossa kirjoittajan elämänsä aikana omaksuma viisaus ja tieto nivoutuvat yhdeksi tekstiksi on täysin uniikki.

Ainutlaatuisen tekstistä tekevät myös kirjoittajan omat kokemukset ja esimerkit sekä vahvat mielipiteet. Kirjoittamalla rohkeasti ja omasta näkökulmastaan ei pitäisi olla mitään huolta siitä, että on unissaan kopioinut koko tekstin jostain muualta.

Ja jos sattumoisin olet saanut jonkun mielettömän oivalluksen ja pelkäät kuollaksesi sen olevan ryöstetty: googleta. Jos et löydä vastaavaa, se on sinun oivalluksesi. Ellet julista keksineesi suhteellisuusteoriaa tai digitalisaatiota, olet turvassa.

 

Haluaisitko uusia ideoita sisällöntuontantoosi?
Tuotteistimme Content Booster -palvelun juuri sitä varten. Ota yhteyttä!




Elisa Heikura

Koodarikuiskaaja



Sinua voisi myös kiinnostaa nämä sisällöt